Stikkelsbær uden torne (næsten)

Ribes uva cri. 'Tatjana'

Sorten Ribes uva cri. ’Tatjana’ er én af de lidt nyere sorter, der foruden at være næsten tornfri også er ret modstandsdygtig overfor svampen stikkelsbærdræber.

’Tatjana’ har mange relativt store gule og fine bær, der er modne fra midten af juli måned.

Den lidt ældre sort ’Invicta’ er stadig den mest modstandsdygtige sort, hvad angår stikkelsbærdræber. Men ’Tatjana’ siges at slå den i smag og udbytte.

Stikkelsbær er især sunde pga. deres høje indhold af C-vitamin.

 

Stikkelsbærkompot
Til en lille nem portion skal bruges:

250 g. stikkelsbær, 75 g. rørsukker, 1 vaniljestang og ca. 1 spsk. vand

Stikkelsbær, sukker, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og vand kommes i en gryde, som bringes langsomt i kog. Når det koger; skru op for varmen og kog videre i ca. 10-15 min. til kompotten tykner. Opbevares på køl.
Bruges til fx trifli, ovenpå skyr el. ymer eller som tilbehør til næsten alt.

Kompot Uk



Glemt password?