Løvstikke

Løvstikke, Levisticum officinale, er næsten synonym med det gamle danske køkken og kendes også som maggiurt. Den bidrager til smagen f.eks. i sammenkogte retter. - Et godt alternativ til den ofte lidt salte bouillionterning.

Løvstikke er nem at dyrke. Planten bliver med tiden mandshøj og kan med fordel klippes tilbage omkring 1. juli – så vil den levere bløde og velsmagende blade resten af året.

Levisticum Officinale 1

Løvstikkepesto:
70 g løvstikkeblade uden stængler
50 g ristede solsikkekerner
50 g parmesan
1 fed hvidløg
2½ dl jomfruolivenolie
Saft af 1 citron
Salt og peber
Blend de nedkølede solsikkekerner med resten af ingredienserne og smag til med salt og peber. Hældes på rengjorte glas og opbevares i køleskabet.

Loevstikke Koekken Miljoe

Smager dejligt på nye kartofler, til brød og i salatdressingen.

Løvstikke – Liebstöckel - middelalderens potensmiddel
Tyskernes navn for løvstikke henfører til krydderurtens positive evner til at fremme kærlighedslivet Lidt tørret knust rod fra den frodige plante øger potensen! Doseringen er 2 strøgne teskefulde pisket i ¼ l koldt vand, som opvarmes og drikkes straks.





Glemt password?