Tid til hyldeblomstdrink

eller blost, som nogen kalder denne skønne sommerlimonade. 

Hyldeblomstdrik

(ca. 1,75 l)
20 store hyldeblomst klaser uden stilke,
25g citronsyre (2 spsk.),
ca. 2 dl. citronsaft,
500g rørsukker,
500g farin,
1l. kogende vand,
1 tsk. atamon.

Hyldeblomst klaser, citronsyre, citronsaft og sukker blandes og overhældes med kogende vand. Atamon tilsættes. Dette trækker på køl 4/5 dage under låg, sies og gemmes på flasker. Saften fortyndes med isvand.
Hyldeblomstklaser kan fryses i portioner og laves til efter behov.

Pulp'en, altså restproduktet, kan bruges til marmelade.

  

SAMBUCUS NIGRA BLACK LACE 0024

Sambucus nigra - Rød spisehyld i blomst.

Sambucus Haidegg

Sambucus nigra - Grøn spisehyld i blomst.



Glemt password?