Lakridstagetes, en skøn krydderurt

De fleste forbinder tagetes med sommerblomster, men denne tagetes er helt klart en krydderurt.
Lakridstagetes kaldes også mexicansk estragon, for smagen minder rigtig meget om estragon. I Mexico – og andre varme steder – trives almindelig estragon ikke, så her anvender man lakridstagetes.

Smag og duft af intens lakrids med et strejf af anis. Særdeles god i marinader og til retter med fisk, kylling og lam. Lakridstagetes passer også godt sammen med mange desserter og skulle være et spændende pift til de friske jordbær. Høst også de tørrede blade til urtete.

Planten tåler ikke frost, men passer du godt på den vinteren over, kan den vokse videre året efter.
Placer Lakridstagetes solrigt og vand jævnligt. Planten bliver en op til 80 cm høj busk med orange blomster sommeren over.

Det latinske navn for Lakridstagetes er Tagetes lucida.

Lakrids-Tagetes

 

Foto © iStock



Glemt password?