LOG IND

Kender du Glaskins Perpetual rabarber?


Sorten ’Glaskins Perpetual’ er en over 100 år gammel rabarbersort, som formeres ved frø.

Tilbage i 1920 blev ’Glaskins Perpetual’ udnævnt til at være haverabarber i byen Brighton. Planten vokser kraftigt, og de lange røde stilke er gode at høste af.

’Perpetual’ oversættes til ’evigt’ og henfører til sortens evne til at producere nye brugbare stilke længe. Grunden til, at ’Glaskins Perpetual’ smager godt længe er, at oxalsyreindholdet er noget af det laveste, som er målt i rabarber. Når oxalsyreindholdet er lavt, så vil selv ”gamle” stængler stadig være smagfulde og gode at tilberede.

Dermed ikke sagt, at ’Glaskins Perpetual’ er remonterende, men at den har en lang høsttid hen mod højsommeren.

Sorten er også velegnet, hvis du vil drive rabarber under lystætte krukker. Den bryder nemlig tidligt og har en god vækstkraft.

I maj - juni danner ’Glaskins Perpetual’ en 1,5 m høj blomsterstilk med en stor cremefarvet blomsterstand.

Rabarber kan drives under klokke i foråret.

Vidste du at…?
Du kan spise ’Glaskins Perpetual’s  blomsterknopper?

Mange rabarberplanter danner her i foråret helt naturligt en kraftig opret blomsterstand med en fin dekorativ blomst. Vi anbefaler, at man fjerner blomsterstilken, da den tager en del kraft fra planten.

Hvis du får mod på at tilberede blomsterknoppen, så er det vigtigt, at du fjerner alt, hvad der minder om blomsterstilk og blade. Kun blomsterknopperne har så lavt et oxalsyreindhold, at det er spiseligt. Det anbefales at blanchere knopperne eller komme den i en suppe lige inden serveringen.

De fleste rabarber sætter en stor meget dekorativ blomsterstand.